Gå til sidens hovedinnhold

Ingen har sett han på over 20 dager. Nå er 21-åringen meldt savnet

Det siste livstegnet fra Abdullahi Dayib Mahamud fra Hammerfest, var da han 23. desember i fjor besøkte et offentlig kontor. Siden har ingen sett han.

– Ingen undersøkelser har så langt ført fram, sier etterforskningsleder hos politiet Bjørn Tore Svendsen som nå ber publikum om hjelp.

Abdullahi Dayib Mahamud har siden 2011 bodd i Hammerfest sammen med sine foreldre og søsken. Det er i samarbeid med familien at politiet nå går ut og etterlyser mannen med navn og bilde, i håp om at noen sitter på opplysninger om hvor familiens kjære sønn og bror befinner seg.

21-åringen har i det siste holdt seg en god del for seg selv. At familien først ikke fikk kontakt med han, var derfor ikke uvanlig. Men da de ikke den 5. januar i år ennå ikke hadde hørt noe fra Mahamud, meldte de han savnet hos politiet.

Ingen aktivitet

– Vi har siden da gjort mange undersøkelser. Vi har blant annet intervjuet alle i Mahamuds bekjentskapskrets, uten at det har ført fram. Vi har også gjort elektroniske undersøkelser, som viser at det siden den 23. desember i fjor ikke har vært noen form for aktivitet på Mahamuds kontoer og digitale plattformer.

Lørdag 9. januar søkte politiet i Hammerfest havn etter den savnede, uten resultat.

– Jeg kan ikke gå nærmere inn på hvorfor vi akkurat valgte å søke i havna. Men jeg kan si at det handler om historiske opplysninger. Vi hadde ellers ingen indikasjoner på at han skulle være akkurat i havna.

Ber publikum om hjelp

Nå ber politiet publikum om å være behjelpelig med opplysninger.

– Vi har ingen holdepunkter for å si noe om hvor Mahamud kan være. Derfor ber vi alle som kan sitte inne med opplysninger, om å ta kontakt. Alle informasjon, uansett hvor ubetydelig den kan virke, kan være til hjelp. Så ikke nøl med å ta kontakt om du vet noe som helst som kan bidra til at vi finner Abdullahi Dayib Mahamud, sier etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen.

Sitter du med informasjon om den savnede 21-åringen, kan du kontakte politiet enten på telefon 78972000 eller på telefon 02800.

Kommentarer til denne saken